Torekov hotell

Bjärehalvön ligger i Skåne, men med lite god vilja kan man ändå kalla det här för västkusten, då halvön faktiskt är en del av Sveriges västra kust. Längst ut på Bjärehalvön hittar man det lilla samhället Torekov som en gång var ett fiskesamhälle. Numera är Torekov istället en plats för semesterfirare med lite större plånbok.

Det är också här man hittar lilla och mysiga Torekov hotell. Förutom SPA möjligheterna, som vi strax kommer till, har hotellet också ett utegym och tennisbanor. För den som gillar att vandra kan man gå såväl korta sträckor (till bland annat Torekovs hamn eller in till Båstad) som längre vandringar till bland annat Vejbystrand, en tvåmilatur längs havet med chans att se sälar.

Alla rum på hotellet ligger i markplan och har en egen liten uteplats med två stolar och ett litet bord där man kan sitta och ta en kopp kaffe eller ett glas vin i väntan på middag. Dubbelrummen har en dubbelsäng, ett litet skrivbord och en fåtölj.

Torekov hotell är ett dyrt hotell, det kan man inte sticka under stol med. Ett vanligt dubbelrum kostar 2300 kronor per natt och då ingår inte entré till SPA-avdelningen eller några andra måltider än frukost. I ärlighetens namn känner man sig lite lurad när allt man får för det priset är en övernattning i ett helt vanligt dubbelrum, om än med en liten uteplats. Entré till SPA kostar 200 kronor per person och dag om man bor på hotellet.

Personalen på hotellet är verkligen supertrevlig och alla gör sitt yttersta för att man ska trivas. Det finns dock en del regler som är lite svåra att uppfatta om man bor på hotellet med barn. Till exempel så får barn enbart vara i SPA avdelningen mellan 19-20. Sista dagen blev vi också varse om att jaccuzin, som finns i anslutning till den stora utomhuspoolen, inte heller får användas av barn, något som inte har framgått på vare sig hemsidan eller på någon skylt. Lite konstigt tyckte vi, när barnen får bada i utomhuspoolen som ligger precis bredvid.

I de gemensamma utrymmena hittar man soffgrupper där man kan sitta och umgås eller spela någon av spelen som finns att låna, till exempel yatzy, schack och fia med knuff.

Så till själva SPA-delen av hotellet som består av en inomhusdel och en utomhusdel. Fokuset ligger på utomhusdelen där man förutom en stor pool (7×15 m) hittar en jacuzzi och två stilla varma japanska utomhusbad. På vintern är den stora utomhuspoolen uppvärmd till 10 grader, medan den på sommaren är uppvärmd till mer normal temperatur. På sommaren finns också gott om platser för att ligga och sola på trädäcket eller att njuta av något gott att dricka i restaurangens utesoffor. Restaurangen ligger verkligen på krypavstånd, men man får inte äta inne på restaurangen i badrock, utan enbart fika i speciella liggmöbler som finns inne i restaurangen. Vill man äta får man byta om till vanliga kläder, vilket ju är fullt förståeligt.

SPA-delen som finns inomhus är ganska liten jämfört med många andra SPA-hotell. Här hittar man en stilla varm spapool som är 5×3 m och en ”isvak” (helt enkelt en iskall liten pool för att snabbt dopp efter bastun). Man finner också en ångbastu, en torrbastu och en relaxavdelning med utsikt över Kattegatt och Hallands Väderö.

Torekov hotell gör sig allra bäst en varm och solig dag i juni när man kan nyttja såväl inomhusdelen som utomhusdelen av SPA:t till max. Det i kombination med det härliga trädäcket där man kan sola och umgås gör det till en riktig höjdare. Som med alla SPA ska man dock se till att vara här en vardag innan högsäsongen drar igång, annars riskerar det att bli både trångt och högljutt. På förmiddagen efter vår första natt var vi helt själva vid utomhuspoolen, något som förstås känns väldigt lyxigt.

Restaurangen är lite svajig, speciellt i förhållande till prisnivån. Vi åt en fantastisk lunch med en generös och kreativ salladsbuffé för 155 kronor på dagen. Kvällens hamburgare för 200 kronor var dock fantasilös på gränsen till torr och aningen överstekt. Restaurangen serverar också en SPA-supé på tre eller hela sju rätter, om man väljer att boka ett paket där detta ingår.

Överlag så lämnar vi Torekov med en positiv känsla och vi skulle gärna återkomma. Det finns några saker som drar ner betyget, där priset kanske är den främsta. Det faktum att ingen av oss vuxna sov särskilt bra, varken första eller andra natten, drar också ner betyget. Är det något man vill kunna göra på ett hotell så är det att få en god natts sömn. Ventilationen på rummet var ganska högljudd, även på den lägsta nivån, och det var svårt att få en behaglig temperatur i rummet. Antingen blåste det för mycket och för kall luft eller så blev rumstemperaturen för varm. Att man, som många hotell gör, envisas med att ha tjocka duntäckena mitt i sommaren gör det också svårt att sova gott. Med duntäcke blir det på tok för varmt, utan duntäcke blir det istället för svalt.

Läs mer om Torekov hotell här >>