Marstrands kurhotell

Den här pärlan till hotell ligger på Marstrands nordöstra del, precis vid havet. Hotellet är inte ett fullskaligt SPA hotell så som vi numera har kommit att förvänta oss. Men om du åker hit under sommaren kan man knappast kräva mer än det som finns här. Den generösa uppvärma utomhuspoolen är förstås huvudattraktionen. Här kan man ligga i bekväma solstolar mellan doppen i poolen och bli serverad croque monsieur, ett glas vin eller något annat gott. Det finns också en torrbastu för den som vill värma upp sin kropp om den svenska sommaren inte riktigt levererar den värme som önskas.

Poolen, bastun och ett gym är egentligen det enda hotellet har i form av SPA, men precis utanför hotellet finns ju också havet, något som långt i från alla SPA hotell kan stoltsera med. Förutom att man har ett ständigt pågående skådespel av diverse båtar som puttrar förbi, innebär närheten till havet också att man har krypavstånd från sin solstol vid poolen till ett dopp i havet. Det finns tre olika bryggor och en liten sandstrand precis vid hotellet. Här kan man ta ett dopp innan frukosten, eller varför inte i solnedgången på kvällen efter en god middag.

Själva hotellet invigdes i juni 2020 och är varsamt renoverat från varmbadhus till ett modernt och hemtrevligt hotell. Själva hotellbyggnaden innehåller 40 rum, gym, reception och bastu samt diverse allmänna utrymmen där man kan ta en kopp te eller kaffe och umgås.

När det är dags för frukost går man till det anrika Societetshuset som ligger precis bredvid hotellet då hotellet inte har någon egen restaurang (båda har dock samma ägare). Förutom frukost kan man förstås även välja att äta såväl lunch som middag här. Societetshuset byggdes 1866 och blev snabbt ett välkänt tillhåll för dåtidens kungligheter och kändisar.

Överlag är det här ett riktigt trevligt hotell för en vistelse under sommartid. Havet, poolen, bastun och hela atmosfären på hotellet gör att det absolut kvalar in som ett SPA hotell även om det saknas behandlingar och bubbelpool. Alla som jobbar på hotellet är trevliga, tillmötesgående och tar sig alltid tid att visa, förklara och svara på frågor.

Rummen på hotellet har allt man kan önska av ett modernt hotellrum. Sängarna är fantastiskt sköna, det är tyst och lugnt när man ska sova och den tysta och smidiga luftkonditioneringen gör att rummet alltid håller en perfekt temperatur oavsett hur varmt det är ute. Rummen saknar dock TV, något som vissa kanske kan sakna, medan andra gladeligen klarar sig utan när de är på en så vacker plats som Marstrand.

På rummet finner man morgonrock och tofflor så att man smidigt kan röra sig mellan rummet, poolen, bastun och havet. På rummet välkomnas man också av mineralvatten och nere i receptionen har man fri tillgång till te och kaffe.

Finns det då något som inte är bra? Förutom att man som SPA hotell betraktat saknar några saker, så finns det inte mycket annat att klaga på. Ägarna till hotellet har dessutom planer på att inom kort bygga ytterligare en byggnad där man vill erbjuda kliniska behandlingar såväl som helande och välgörande SPA-behandlingar. När det väl står färdigt kommer Marstrands Kurhotell att vara ett helt komplett SPA hotell som man kan besöka året runt.

Sommar på Marstrand innebär nästan alltid mycket folk då ön är ett populärt tillhåll för både båtmänniskor och de som anländer till ön via den klassiska linfärjan. För att undvika krångel är det starkt rekommenderat att boka bord någon dag innan ankomst för att vara säker på att få plats. Man får också vara beredd på att öppna plånboken nästan oavsett var på Marstrand man äter. Tyvärr motsvarar inte alltid prislappen den kvalitet man får på tallriken. Vill man komma billigt undan får man bege sig till fish & chips luckan som finns nere i hamnen, då kan man få ett skrovmål för strax över hundralappen.

Se bra erbjudande på SPA här >>