Varbergs stadshotell & Asia SPA

Varbergs stadshotell har en stor SPA-avdelning som man kallar för Asia SPA. Hela konceptet går ut på på tystnad, ro och stillhet. Det hela är väldigt genomtänkt och välplanerat. Inspirationen sägs ha kommit från länder som Indien, Thailand, Kina och Japan och att man har byggt upp hela avdelningen baserat på filosofier som Ayurveda, Feng Shui och De Fem Elementen. Och allt detta låter ju fantastiskt härligt, men det finns ett stort problem. Gästerna.

Det är helt enkelt omöjligt att finna det där efterlängtade lugnet när SPA avdelningen är proppfull av gäster och de allra flesta fullständigt ignorerar skyltarna som uppmanar till tystnad. De enkla reglerna som den vänliga personalen i receptionen upplyser gästerna om säger också att man ska gå långsamt och alltid ha sin svarta Yukata (en enklare slags kimono) på sig när man rör sig mellan avdelningarna. Trots det skyndar gäster mellan avdelningarna i badkläder som på vilket badhus som helst.

Kanske borde Asia SPA införa en gräns på hur många gäster man tillåter på en och samma gång, åtminstone på vissa tider, så att de som verkligen söker lugn och avslappning kan få det.

Själva SPA avdelningen på Asia SPA är dock riktigt bra. Och jag kan föreställa mig vilken härlig upplevelse det skulle vara att vistas en eftermiddag här när lugnet verkligen råder. Det finns en stor vitality pool som består av ett antal stationer med jetstrålar. När man har gått igenom alla stationer är det som om man har fått en helkroppsmassage. Från fötter ända upp till nacken. Efter det kan man sitta länge de varma källorna och kika ut över Varbergs fästning. Inne i Bastuoasen kan man njuta av både ångbastu och saltbastu samt svalka sig i ett kallkar. Det finns även ett ljusterapirum som ger ny energi i höstmörkret samt ett mörkerterapirum där man ligger i varma vattensängar och kan stänga ute världen en stund. Förutom detta kan man också vara med på Yoga och chi qiong i deras underbara träningsstudio.

Själva hotellet erbjuder en rad olika rum med olika lyxnivå och prislapp. Vi valde ett Boutiquerum, som var inrett på ett nytänkande sätt och som var utrustat med bland annat espressomaskin och supersköna sängar. Tyvärr blev inte sömnen riktigt vad man kunde önska då regnet mot fönsterblecket gjorde att det ekade i hela rummet större delen av natten. Normalt sätt är det ju väldigt rogivande med regn mot fönsterrutan, men i det här fallet var ljudet allt annat en avslappnande.

Trots att det var mycket folk i restaurangen på kvällen så kändes det aldrig högljutt eller stökigt, personalen var mycket trevlig och hjälpsam och mat och dryck serverades i lagom takt. Såväl förrätt som huvudrätt och dessert smakade riktigt bra. I vårt paket ingick en trerättersmeny och som gäst hade man två alternativ att välja på för respektive rätt, vilket alltid är uppskattat.

Vid frukosten hade vi missuppfattat tiden och läst att frukosten serverades till 10:30, men eftersom det var måndag stängde frukosten 9:30. Vi hann ändå förse oss med det vi vill äta precis innan man började plocka undan. Sen var det kanske mindre kul att äta sin efterlängtade hotellfrukost samtidigt som personalen dammsög runt omkring. Kanske borde man låta gästerna äta färdigt innan man börjar städa? Av det vi hann uppfatta av frukostbuffén så var den riklig med bland annat våfflor, nybakt bröd, äggröra, bacon, smoothie och mycket annat.

Är man på jakt efter ett SPA på Västkusten som ligger i en stad så är förstås detta ett bra alterantiv, men för att sammanfatta så tror jag tyvärr att många kommer att bli besvikna på Asia Spa om man kommer hit en lördag eller söndag. Det är ingen känsla av lyx som infinner sig (trots att man har betalt dyra pengar) utan snarare känns det som om man är en del av en skock får som förflyttar sig mellan de olika delarna.

Läs mer om hotellet här >>

Bilder på poolen och fasaden är från hotellets hemsida.

Du hittar alltid bra priser på SPA hotell längs Västkusten på Trivago.se >>