Öijared resort

Bara 30 minuter från Göteborg hittar man Öijared resort som ligger på en halvö mellan sjöarna Mjörn och Sävelången. I de natursköna omgivningarna kan man gå på härliga promenader, plocka svamp och åka skidor/pulka. Öijared resort består av en golfklubb med tre 18-hålsbanor och en korthålsbana, ett hotell, en SPA avdelning samt en restaurang.

Hotellets SPA-avdelning består av en klassisk pool, en varm källa utomhus samt torr-, aroma- och ångbastu och förstås en isdusch.

När man anländer till Öijared slås man av hur hotellet liksom bara smälter in i den omgivande naturen, när man kommer in i lobbyn möts man av ett harmoniskt lugn, precis så som man vill att det ska vara när man anländer till ett SPA-hotell.

Även om delar av hotellet byggdes för nästan 30 år sedan så känns det ändå fortfarande fräscht, även om man här och där märker att det är lite bedagat. Själva hotelldelen stod klart 2014 och rummen håller toppklass. På de sköna sängarna ligger handduk, morgonrock och tofflor och väntar och när man senare på kvällen kryper till kojs slås man av hur lugnt och tyst det är.

Efter en god natts sömn väntar den efterlängtade hotellfrukosten. Och den uppfyller verkligen alla krav man kan tänkas ha. Här finns massor av gott att smaka av och även på en vardag står frukostbuffén uppdukad till klockan 10, så man har gott om tid på sig att i lugn och ro äta alldeles för mycket.

Förutom frukost serverar restaurangen också veckans lunch i form av en kött- och en fiskrätt och på kvällen kan man äta av antingen den lite tjusigare á la carte menyn eller välja något från den enklare bistromenyn. Här finns också klassiska barnrätter att välja på om man reser med barn.

Öijared passar verkligen bra för barnfamiljer då hotellet har ypperliga familjerum med plats för hela sex personer. Barn får också vistas i SPA-avdelningen under vissa tider.

Själva SPA avdelningen är i ärlighets namn ganska liten, men det finns ändå det man i första hand kan förvänta sig ska finnas. Förvånande nog finns det inte det numera nästan obligatoriska fruktfatet och det finns heller ingen möjlighet att ta sig en kopp kaffe eller te och inte heller något smaksatt vatten eller bubbelvatten. Man kan dock gå ut till receptionen och beställa olika drycker och snacks, men det är lite för dyrt och lite för långt för att man ska orka. Istället får man nöja sig med att dricka helt vanligt vatten ur små pappmuggar.

Själva poolen är väl tilltagen och passar utmärkt för en liten simtur, att bara ligga och flytta eller för stillsam lek om du reser med barn. Den varma utomhuskällan är underbar att glida ner i när snön ligger på marken runtomkring. Tystnaden och den omgivande naturen gör att man verkligen njuter och slappnar av.

Vill man kan man också köpa till en sparitual från Maria Åkerberg bestående av ekologiska hudvårdsprodukter. Utan det paketet får man hålla tillgodo med schampo och bodywash från Maria Åkerberg i duschen samt på hotellrummet.

Som hotellgäst har man också fritt inträde till hotellets gym om man skulle vilja det. Om man istället vill ägna sig åt en något mindre ansträngande aktivitet kan man spela en omgång shuffelboard i anslutning till restaurangen.

Överlag är Öijared en mycket trevlig bektanskap när man vill komma bort och koppla av. Det enda som egentligen saknas för den inbitna SPA-besökaren är möjligheten till olika sorters behandlingar. Men om du ändå mest vill sitta i en bastu eller ligga i en vilstol och chilla mellan doppen i poolerna är detta inget större problem.

Läs mer och boka här >>