Smögen havsbad

Smögen Hafvsbad är en liten pärla på västkusten att besöka under årets alla dagar. Under sommaren kan man njuta av deras härliga terrass i anslutning till inomhuspoolen, och på vintern kan man njuta av lugnet och stillheten här. För under högsäsongen mellan juni och augusti är det mycket folk i Smögen. Och det är förstås då även många som bor på hotellet. Och även om sommaren är härlig i Smögen så är faktiskt höst, vinter och vår inte så tokiga heller. Att sakta traska på den nästan folktomma Smögenbryggan en solig dag i mars är riktigt avslappnande. Har man tur så kan man köpa färska räkor med tillbehör från någon av bodarna. Sen är det bara att slå sig ner i solen och njuta.

Själva hotellet ligger väldigt fint, ett stenkast från havet och rummen är inredda i “Skandinavisk design”, dvs stilrent, ljust och snyggt. Ett genomgående tema är bohusgranit som bland annat pryder väggarna på många ställen.

Hotellets rum skiljer sig något åt beroende på om man bor i annexet (små rum) eller i huvudbyggnaden. Önskar man ett lite större rum ska man alltså vara vaksam på vilken sorts rum man bokar.

Restaurangen är både certifierade av KRAV (första nivån) och Västsvensk Mersmak vilket innebär att man här njuter av mat gjord på både ekologiska och närodlade råvaror.

Till skillnad från många av de nyare SPA-hotellen så har Smögen Hafvsbad en relativt liten SPA avdelning. Här finns en pool och en jacuzzi, men ingen ångbastu, gemensam torrbastu eller andra sorters pooler. Men man har å andra sidan möjlighet att bada i havet oavsett tid på året, tack vare bastun som ligger precis vid vattnet.

Läs mer om hotellet här »