Varbergs kurort

Varbergs Kurort ligger otroligt vackert precis vid en fin sandstrand och längs ett promenadstråk som sträcker sig ända in till Varbergs centrum och fästningen.

Hotellet har förstås en rad olika rum, men vill man lyxa till det lite extra ska man boka havssviten. Då får man en mycket mysig svit i romantisk stil, med ett stooort badkar för två och ett fiffigt högtalarsystem som gör att man kan slå på både fågelkvitter och avslappnande musik i alla rum.

De flesta SPA-gäster väljer att äta av den så kallade SPA-buffén både till lunch och middag under sin vistelse här. Och det är verkligen inget dumt val. Buffén är stor, med mycket variation och otroligt hög kvalitet. Det blir på något sätt extra kravlöst när man inte måste sitta och vänta på att det man har bestält ska serveras. Man kan bara ta sin tallrik och börja plocka åt sig av allt gott på buffén.

Ett extra plus för att restaurangen är så pass stor att det aldrig blir stökigt eller högljutt. Man placerar ofta par i en del och större sällskap i en annan.

SPA-avdelningen bjuder förstås på allsköns behandlingar och en stor saltvattenspool. Under sommaren kan man förstås även smita ner till stranden för ett dopp.

Trots att Varbergs kurort är ett stort hotell, får man ändå känslan av småskalighet. Folk smyger runt i sina tofflor och badrockar, och överallt finns små detaljer som gör en vistelse här väldigt mysig. Sen når man förstås Varberg med en promenad längs med havet om man skulle vilja göra något annat än att bara slappa.

Läs mer om hotellet här >>