Arken Art Garden Spa

Arken Art Garden Spa ligger i Göteborg, mitt på västkusten. Direkt när man anländer till Arken så slås man av att hotellet har två saker emot sig. Det ena är omgivningarna som består av industri i olika former, det andra är att man är en mycket populär konferensanläggning för bland annat alla Volvobolag som huserar i närheten. På vardagar är det med andra ord fullt av folk som pratar jobb i restaurangen under lunchen.

Men när man väl har tagit sig förbi detta så blir man rikligt belönad. Arken har nämligen ett helt fantastiskt SPA. För att verkligen varva ner kan man börja med att ligga i någon av de varma vattensängarna i mörkerterapirummet. Lite avslappnande musik, lagom skvalpande från vattensängen, varmt och mörkt – det är lätt att somna till här.

När man väl har varvat ner ordentligt kan man börja utforska alla pooler och bastuvarianter som finns. Den uppvärmda utomhuspoolen är en riktig höjdare så väl som de små husen med torrbastu i som ligger vid trädäcket.

En våning upp hittar man en varm pool inomhus och förstås en bubbelpool. Här finns också en kanelbastu och en ångbastu. Är man järv av sig testar man konceptet “isbastu” som egentligen är ett kallt rum fullt med is. Man tar en näve is och skrubbar kroppen, sen kan man smita in i bastun eller bubbelpoolen igen. Snacka om att cirkulationen kommer igång.

Det finns gott om olika platser att sitta och ta igen sig på. De flesta med härlig utsikt över havet och de närliggande färjorna. Vill man ha lite miljöombyte kan man även sätta sig inne i vinterträdgården och njuta av all grönska. Är det en grå och trist dag ute finns också ett ljusterapirum där man kan kan slå sig ner i bekväma korgstolar och få en rejäl dos ljus.

Maten i restaurangen får godkänt, men med tanke på priset för SPA-lunchen så kan man önska sig lite mer kreativitet från köket. Restaurangen är stor och man får lite känsla av massproduktion när så många gäster ska ha mat samtidigt. Ljudvolymen kan också bli väl hög i restaurangen under lunchen.

Men det är som sagt för SPA-upplevelsen man kommer hit. Den är nämligen i en klass för sig.

Läs mer om hotellet här »