Upper House SPA i Göteborg

Vid Korsvägen med utsikt över hela Göteborg ligger Gothia Towers. I det mittersta av de tre tornen hittar man Upper House SPA. SPA-avdelningen är en del i konceptet Upper House som också består av ett hotell i hotellet samt en restaurang. Upper House har som ambition att erbjuda det allra bästa till sina gäster. Restaurangen siktar till exempel på att bli den enda i Göteborg som har mer än en Michelinstjärna. Hotellrummen kostar från 3400 kr natten. Om man är sugen på Upper House Grand Suite, som är en 158 kvm stor svit i 2 våningar, får man hosta upp 31 000 kr för en natt.

SPA delen av Upper House har också skyhöga ambitioner (i dubbel bemärkelse). Här håller verkligen allt från bemötandet, via SPA-produkterna till själva anläggningen riktigt hög klass. Att de sedan har en utomhuspool med glasbotten som sticker ut från hotellet, gör att de där skyhöga ambitionerna får ytterligare en boost.

De flesta som är sugna på att prova på detta fantastiska SPA väljer nog att göra det i form av ett dag-SPA. Det vill säga att man inte bor i själva hotelldelen, utan enbart besöker SPA delen i ett par timmar. Entré till Upper House SPA kostar runt 1000 kr beroende på dag och vilka produkter man önskar. Man kan välja mellan att fokusera på ansiktet, hela kroppen eller både och.

När man åker upp i glashissen, till 20 våningen där receptionen ligger, möts man av den trevliga personalen som förser en med handduk, badrock, tofflor och så en necessär med sparitualprodukter. Efter det får man en kort rundvandring bland de tre våningar som SPA:et ligger utspritt på.

Man kan börja i Hammamet, det heta ångbadet där man tvagar sig på varma stenar, för att riktigt komma in i den avslappnade SPA-känslan. Efter det vill man förstås prova på den där utomhuspoolen på nittonde våningen, den med glasgolv… Det är en häftig känsla att se tornet ovanför poolen och gatan nedanför genom glasgolvet och förstås utsikten över hela Liseberg och Korsvägen.

Inomhus finns det också två pooler, en med jetstrålar där man kan få en välbehövlig massage och en varmare pool där man kan ligga och slöa med utsikt över stan.

Den där utsikten förresten, den har man nästan överallt, förutom i Hammamet där det istället är mörkt och mustigt. Resten av SPA:et är ljust, rent och så där typiskt västkustskt. De har till och med ”Orienten möter västkusten” som slogan för SPA:et.

”Här väntar västkusten i form av en klassisk spaupplevelse med doft och känsla av salt, hav och lena klippor. Men du kan också välja en längre resa. Vårt traditionella Hamam är en smak av orienten, med heta ångbad och varma stenar.”

När man har provat alla poolerna, Hammamet, ångbasturna, isskrubben, torrbastun med efterföljande iskallt vatten. När man har smörjt in sig med alla produkter i sin necessär. Och när man har har bläddrat i några tidningar och ätit frukt i relaxavdelningen. Ja då är man mer än nöjd och tillfreds. Men det kan ju hända att det kurrar lite i magen.

Tur då att Gothia Towers har flera restauranger att välja på. Förutom lyxiga Upper House finns bistron West Coast som serverar mat som är typisk för västkusten. Uppe på våning 23 hittar man Heaven 23 som bland annat serverar gigantiska räkmackor. Det finns också en italienskinspirerad restaurang i form av Incontro.

Upper House SPA är en mycket trevlig SPA-upplevelse. Men precis som på många andra SPA-anläggningar får man den allra bästa upplevelsen om man kommer hit på en vardag, då det oftast är färre gäster. Upper House har dock en begränsning kring hur många gäster som får vara på SPA:et samtidigt, för att undvika att det blir trångt och stökigt. Så även helger bör vara njutbara. Man har också en del av relaxavdelningen som ska vara helt tyst för den som önskar stillhet.

Tänk på att det är en åldersgräns på 16 år för att besöka Upper House Spa.

Läs mer om hotellet här >>

De två kvällsbilderna är från Upper House hemsida.