Marstrands Havshotell

Marstrands Havshotell ligger alldeles vid havet där den lilla linfärjan går över till Marstrand. Hotellet är relativt nybyggt och det märks när man kommer igenom entrén. Allt är nytt, fräscht och modernt. På gränsen till för modernt och avskalat för en del.

Här får man ett glatt och vänligt bemötande i receptionen och det tar inte många minuter förrän man är uppe på sitt rum och öppnar balkongdörrarna ut mot havet. Rummen är ljusa och fräscha och ett vanligt dubbelrum har en underbart skön dubbelsäng, ett skrivbord och två fåtöljer.

Fåtöljerna kan med fördel flyttas och ställas i öppningen ut mot balkongen, så att man kan sitta och njuta av den friska luften och ljudet från den lilla hamnen utanför.

SPA-avdelningen gör verkligen ingen besviken. Här finns alla möjliga sorters pooler och bastuvarianter. Allt håller högsta klass. Man har också en åldersgräns i SPA-avdelningen vilket gör att det för det mesta råder ett härligt lugn. Från SPA-avdelningen kan man också gå ut till tre stora tunnor med varmt vatten där man kan sitta och blicka ut över Marstrand och dess fästning.

Restaurangen har enkla men mycket goda rätter som kan avnjutas både i den ljusa inomhusdelen och på deras stora uteservering. Prova till exempel deras Moule Frites som är alldeles sagolikt god.

Även om man kan spendera hela sin vistelse på själva hotellet så är det nästan kriminiellet att inte ta färjan över till Marstrand. Det är nästan så att man får en överdos av alla gulliga hus och byggnader och det ständigt närvarande havet. Vill man ha en promenad går det en slinga runt hela Marstrand. Är man ute efter det historiska så är ett besök på fästningen förstås givet. Men man kan lika gärna bara strosa runt bland Marstrands alla små butiker och caféer. När man börjar bli trött i fötterna tar man bara färjan tillbaka till hotellet, byter om till badkläder och vips så sitter man i bubbelpoolen och mår bra.

Nackdelar då? Det är knappt att det går att hitta några, men ska man vara petig så är själva hotellbyggnaden en rätt tråkig sak, det ser nästan ut som en modern industrilokal. Men vad gör väl det när man ändå mest stirrar ut över vackra Marstrand.

Läs mer om hotellet här >>

Bilderna på SPA-avdelningen är från hotellets hemsida.